Dessa dagar, i vår värld där vi jagar omedelbar tillfredsställelse, är det viktigare än någonsin att kunna fokusera på att spara pengar på olika sätt. Så för att hjälpa dig att övervaka dina utgifter vanor och skära kostnader, här är 20 enkla sätt du kan spara varje dag.

1. Gör en vecka ”pengar datum.” Åta sig att sitta ned med dina pengar en gång i veckan för en pengar datum. Under denna tid, uppdatera din budget, granska dina konton och följa dina framsteg mot dina finansiella mål. Liksom alla relationer, om du vill att ditt ekonomiska liv ska förbättras, måste du spendera tid med dina pengar.

2. Planera ut dina måltider för veckan. Att ta ett par timmar varje helg för att handla dina måltider för veckan, eftersom att äta ute är nr 1 kostnad för de flesta hushåll. Genom att äta hemma, sparar du pengar som annars skulle gå till restaurangen.

3. Skär ner på TV-utgifterna! Puh!? Skära ner på TV kostnader?! aldrig! Men med tjänster som Hulu, Netflix och Amazon Prime, kan du nu titta på dina favorit tv-program och filmer för en bråkdel av kostnaden för kabel-TV.

spartips

Studie från NPD Group

En studie från marknadsundersökningsföretaget NPD Group visar att kabel TV räkningar snart kommer att växa till i genomsnitt 1500 kr per månad, eller 50000 kr per  år. Genom att byta över till en online-tjänst eller klippa ut TV helt och hållet, kan du spara pengar för ett annat finansiellt mål såsom att betala av skulden, resa eller spara till en handpenning på ett hem.

4. Fixa ett gymkort – istället för att ha flera olika. Ordna ett gymkort. Genom att betala en medlemsavgift på ca 299-599 kr/mån, är du välkommen på många av de bästa träningsanläggningarna i ditt område. Där hittar du cykling, yoga, pilates, styrketräning, Boot Camp, dans. Du har alltså allt samlat på ett ställe, istället för att utöva de olika sporterna på olika ställen. Ta dig till en anläggning som kan erbjuda flera träningsalternativ.

5. Ha ett knytkalas. Ju fler vänner du har, desto mer pengar du spenderar du ute på luncher, födelsedagsfester och gåvor. Istället för att mötas över en fin middag, annordna ett knytkalas där alla tar med sin eller sina favoriträtter. På så sätt kan du spara pengar du annars skulle spendera på restaurang där kanske parkeringsbiljett blir något du också måste ha för parkeringen.

6. Hyr av privatpersoner när du reser. Att hitta en plats att bo under resan är så praktiskt när du använder en sida såsom Airbnb, Travelmob eller Housetrip. Du kan ofta hitta ett ställe som har ett kök (så att du kan laga mat hemma för att spara pengar) Du kan även passa på att hyra ut ditt egna boende på Airbnb medan du reser, för att tjäna lite extra pengar och som i bästa fall täcker upp dina resekostnader.Det är en win-win situation.

7. Gör kaffe hemma. Den här är inte min favorit, eftersom att jag absolut älskar att gå till kaféer och dricka ett gott ekologiskt kaffe. Men spendera 25 till 35 kr på kaffe varje dag blir definitivt dyrt i längden. Så prova mitt tips och avstå ett par dagar i veckan att köpa kaffe ute och gör det hemma istället.